Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

AMC en VUmc gaan samen verder als Amsterdam UMC

Donderdag 21 juni 2018

De Amsterdamse ziekenhuizen AMC en VUmc zijn officieel samengegaan. Het doel van de fusie is om de zorg doelmatiger te organiseren en internationaal naam te maken met wetenschappelijk onderzoek.

Na een jarenlange aanloop zijn vanmiddag de handtekeningen gezet voor de bestuurlijke fusie. De twee universitaire ziekenhuizen gaan vanaf nu samen verder als Amsterdam UMC en krijgen een nieuw logo. Voor de patiënten verandert voorlopig niets, maar met de nieuwe naam presenteren de instellingen zich naar buiten toe al als één ziekenhuis. Vanaf dit najaar zullen ook de patiënten iets gaan merken van de fusie. Dan verhuizen sommige specialismen, poliklinieken en verpleegafdelingen van de VUmc-locatie in Amsterdam-Zuid naar de AMC-locatie in de Bijlmer, en andersom. De ziekenhuizen hebben zo'n zeven jaar aan de fusie gewerkt. Na een uitgebreid onderzoek besloot toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) in september vorig jaar dat AMC en VUmc mochten samengaan.

Nieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Sloothaak 61
3763 ZB Soest

bestuur@rbvn.nl