Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

Vroegtijdige ontdekking van retinoblastoom

Om wereldwijd bekendheid te geven aan retinoblastoom en vroegtijdige opsporing te ondersteunen, heeft de Duitse Childrens 'Eye Cancer Foundation (KAKS) een succesvolle bewustmakingscampagne gestart onder de titel SEE THE LIGHT (“zie het Licht”). De titel en de afbeeldingen laten meteen zien om welk ‘licht’ het gaat, namelijk de witte vlek in een oog. KAKS heeft verschillende prijzen en prijzen gewonnen voor deze campagne in Duitsland en ze willen hun ervaringen delen met iedereen over de hele wereld. RBVN heeft samen met KAKS en andere patiëntenorganisaties uit Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Groot Brittannië mee ingeschreven op een Europese subsidie en vervolgens een ondersteuning van € 5.000 ontvangen. Dat geld wordt benut voor internationaal overleg en een actieplan ‘vroegtijdige ontdekking van Retinoblastoom’ op Europees niveau. Het doel is de vroegtijdige diagnose van retinoblastoom om het zicht en de levens van veel meer kinderen te redden. Bewustwording van volwassen en professionals is hierbij essentieel. In 2018 wil RBVN deze campagne verder uitrollen in Nederland bij o.a. consultatiebureaus en huisartsen. SEE THE LIGHT in Nederland wordt mede mogelijk gemaakt onze vaste donateurs en bijdragen van www.vivolli.com. Ontwerpster Celine Chermin van Vivolli  doneert een vast bedrag aan RBVN voor elke “oogpoef” die zij verkoopt.

Video

Bekijk ook:

de nieuwe Awareness video!

en de video van Lincoln op Facebook:
https://www.facebook.com/ruth.scottbalog/posts/10159400564450654

en de pagina van Ayden:
https://knowtheglow.org/story/aydens-story/

Meer informatie:

 

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Veldhuizenstraat 75
1106 DG Amsterdam

info@ver-ooginoog.nl