Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

Oproep vrijwilligers voor RB-dag

Zaterdag 20 juli 2019

Langzaam aan nadert de RB-dag 2019 en wel op 9 november aanstaande!

Achter de schermen zijn wij er al heel druk mee bezig. Helaas hebben we hierbij te maken gekregen met zaken die de voorbereidingen hebben vertraagd. Kort samengevat heeft dat vooral te maken met persoonlijke aangelegenheden, drukte op werk, school, sport, familie, algemene gezondheid, (mantel)zorg voor anderen en/of een combinatie van deze factoren. Ongetwijfeld herkent u het. Het betekent voor RBVN dat wij nog niet díe slag hebben kunnen maken die wij voor ogen hadden. De Awareness campagne is momenteel gepauzeerd. We focussen ons in de komende maanden op de organisatie van de RB-dag zoals die tot op heden ook is geweest. Dus: ondanks onze zoektocht en diverse opties hebben wij besloten ook in 2019 nog gebruik te maken van het Amsterdam UMC (bij veelal nog altijd bekend als VUmc Cancercenter). We kunnen gebruik maken van o.a. de grote zaal en Kinderstad. Uit de evaluaties van eerdere edities nemen wij leerpunten mee ten aanzien van het programma, de vrijwilligers, ontvangst en begeleiding van de kinderen en het onderlinge gesprek.

Het RBVN bestuur merkt dat, ondanks diverse oproepen, acties en (kleine) evenementen de bereidheid van nieuwe vrijwilligers en/of deelname van leden nog niet zo groot is als gehoopt. We willen het daar met de aanwezigen op 9 november ook over hebben. De brede belangenbehartiging die wij voor ogen hadden komt daarmee nog niet op alle onderdelen van de grond. Er gebeurt ook een heleboel wél en ook dat zullen we presenteren. 

Voor nu eindigen we met een algemene oproep: Heeft u eerder belangstellig getoond en/of u wel eens aangemeld om iets voor de RBVN te kunnen betekenen? Of bent u bereid om in de maanden september en oktober de schouders er onder te zetten om een geslaagde RB-dag van de grond te krijgen? Meld u aan! Wij kunnen de ondersteuning goed gebruiken. bestuur@rbvn.nl

Hele fijne zomer (vakantie) toegewenst!   

  

Nieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Sloothaak 61
3763 ZB Soest

bestuur@rbvn.nl