Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

1e RBVN lid dhr. Willem Kind overleden (92)

Woensdag 24 oktober 2018

Op 17 oktober jl. is de heer Willem Herman Kind overleden. Met zijn 92 jarige leeftijd, en vijf weken voordat hij 93 zou worden, was "Opa Willem" het oudste en tevens ook het allereerste lid van onze patientenvereniging. We kwamen met elkaar in contact via prof. Moll. We vonden het een mooi gebaar om de oudst levende patient van prof. Moll te vragen om het 1e officiele lid te willen worden van RBVN en daar zoals hij het zei "wat herrie"  omheen te maken. Hij vond dat goed. Van hem is de spreuk die wij o.a. gebruiken op onze website: ""Laat je leven niet leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren." 

We hielden contact en af en toe schreven we een brief, kaart of stuurden iets leuks naar hem op. We bezochten hem enkele keren, waaronder tijdens een groot verjaardagsfeest in Hilversum. Tijdens de dankdienst van woensdag de 24ste werd onder meer stil gestaan bij zijn markante karakter en rijke levensloop. Wij mochten daar ook drie jaar van uitmaken. We wensen de familie, vrienden en kennissen veel sterkte en houden contact via zijn zoons.  

Nieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Sloothaak 61
3763 ZB Soest

bestuur@rbvn.nl