Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

Geslaagde 3e internationale Rb meeting in Rome

Maandag 10 september 2018

[FOTO ALBUM] Rome, Italië: de 3e internationale retinoblastoom meeting vond plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 september jl. in het Ospedale Pediatrico Bambino Gesù. Er was een uitgebreid wetenschappelijk (medisch-klinisch) programma en er was dit keer ook ruimte opgenomen voor presentaties van patientenorganisaties. Bestuursleden Edwin en Maartje hebben daar namens de RBVN onze organisatie en ervaringen gepresenteerd. Onder andere de ontmoeting met meerdere ouders en bestuurders van zusterorganisaties Retinostop uit Frankrijk en AILR uit Italie waren boeiend en leerzaam. In Rome kun je daarnaast niet om de vele kerken, kathedralen en basilieken heen. Ook het Bambino Gesù behoort tot de het vastgoed van het Vaticaan, de crucifix en afbeelding van de Paus zullen u op de foto's niet ontgaan. We hebben geleerd, uitgewisseld, ervaringen opgedaan en veel informatie meegenomen die we zullen verwerken in een verslag in de nieuwsbrief. 

In Rome konden wij onze presentatie direct tonen vanaf onze eigen website en hebben de indrukwekkende video "SEE the Light" ook getoond, zie:

Download de presentatie (Powerpoint, 6 MB)

Download de nieuwsbrief (Pdf, 520 kB)

Van dit congres en andere activiteiten en evenementen maken wij fotoalbums aan die u bij het nieuwsbericht kun bekijken. Reacties zijn welkom!

Foto'sNieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Sloothaak 61
3763 ZB Soest

bestuur@rbvn.nl