Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

Geweldige Circuitdag Against Cancer

Dinsdag 31 juli 2018

[FOTO ALBUM] De 14e circuitdag van de stichting Against Cancer (18 juli jl) op het TT-Circuit in Assen was opnieuw een geweldig evenement, voor sommigen van ons misschien wel de beste editie tot nu toe!

Against Cancer organiseert evenementen voor kinderen met kanker. Het bestuur en meerdere gezinnen van RBVN hebben al eerder met enkele van hun activiteiten kennis gemaakt. Mede op basis van hun informatie gaven we al aan dat je kon “scheuren in een Maserati of Ferrari met echte coureurs op het Circuit van Assen, achterop de motor stappen om het Circuit te verkennen. Over het nabijgelegen militaire terrein crossen in een tankwagen of Dakartruck. Een helikoptervlucht maken, in een politieboot varen, vissen, zelf een kart besturen, spelletjes doen met de Politie, Brandweer, ANWB. Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen: een draaimolen, springkussen, schminken, trapauto’s besturen, interactieve spelletjes doen. Voor de dames is er zelfs een speciale Women City waar ze nagels en make-up kunnen laten verzorgen". Niets hiervan bleek teveel gezegd... 

In tegenstelling tot andere jaren werden er dit keer geen enveloppen uitgedeeld met voor sommigen een 'extra prijs', zoals een rondje in een Supercar of een helicoptervlucht. Nee.... Dit jaar kregen alle gezinnen een tijd aangewezen voor een helicoptervlucht. En zo gingen ook wij, en enkele andere Rb gezinnen die er waren, ergens in de ochtend of middag de lucht in. Er waren twee helicopters die af en aan vlogen en elk gezin bleef tot zeker een kwartier of soms langer in de lucht boven Assen en het circuit. Een geweldige vlucht! Voor ons was het in ieder geval ook een nieuwe ervaring en we zouden bijna vergeten dat we de hele dag al zoveel andere dingen hadden gedaan. 'Lieve' dingen zoals nagels lakken, opgemaakt worden, een massage, genieten van ijs - patat en fruit, maar ook stoere dingen zoals schieten met een echt machinegeweer, rondscheuren naast een coureur in een race-auto of juist helemaal zelf in een kart of iets rustiger op een Segway. En niet te vergeten: het zeer indrukwekkende -muzikaal omlijste- moment tijdens de middagpauze waarbij witte ballonnen met wenskaarten worden opgelaten voor al die kinderen die nu nog midden in hun ziekteproces zitten of inmiddels overleden zijn.   

We kijken uit naar de edite van volgend jaar. Helaas lukt het ons in 2018 niet om een 'eigen' tent of verzamelplaats te organiseren, maar dat is wel ons streven voor 2019. We houden jullie op de hoogte.

Media: Circuitdag in beeld 

Media: RTV Drenthe 

Foto'sNieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Veldhuizenstraat 75
1106 DG Amsterdam

info@ver-ooginoog.nl