Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

EURbg congres en internationale ontmoeting in Rome

Woensdag 14 maart 2018

Elk jaar zijn er diverse (inter)nationale congressen over oogheelkunde en retinoblastoom. Sommige daarvan zijn inclusief een programma voor patiëntenorganisaties uit heel Europa. Dit jaar sluiten we aan bij de 3e internationale meeting op 7 en 8 september in Rome. Het doel is het verbeteren van klinische en algemene kennis over retinoblastoom. Er vindt een update plaats over moleculaire biologie, diagnostiek, behandeling van Rb, richtlijnen voor radiotherapie, effecten en kwaliteit van leven op latere leeftijd. Het congres richt zich op de zogenaamde European Retinoblastoma Group (EURbg). Mede in verband met de Europese en wereldwijde ‘Awareness’ op retinoblastoom (de vroegtijdige ontdekking waar RBVN bij betrokken is) gaan wij in gesprek met medici, maar vooral ook met patiëntenverenigingen uit o.a. Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Groot Brittannië. Onze verwachting is dat kennisuitwisseling bijdraagt een beter zorg en goede uitwisseling van kennis. Onder andere ons oudste lid van RBVN, de heer Willem Kind (91), kan nog goed vertellen hoe dat decennia geleden ging en hoe bijvoorbeeld de onderlinge ontmoetingen en open wijze van communicatie nu veranderd zijn. We dragen dus een steentje bij het hier & nu en aan de komende decennia wat ons betreft.

Nieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Sloothaak 61
3763 ZB Soest

bestuur@rbvn.nl