Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

IRISC studie 

Woensdag 07 maart 2018

Eerder hebben we vermeld dat RBVN het initiatief van VUmc heeft gesteund om te komen tot een onderzoek naar “de invloed is van chemotherapie en RB1 gen mutatie op het ontstaan van tweede primaire tumoren na retinoblastoom”. Deze internationale studie  is nu gestart mede dankzij diverse fondsen (Kika en onder andere particulieren). Milo van Hoefen Wijsard is als onderzoeker aan dit project begonnen. Er is kort geleden een eerste bijeenkomst in Amsterdam geweest en er is samenwerking toegezegd uit de hele wereld. Er wordt een zogenaamd ‘consortium’ opgericht, het IRISC. Als patientenvereniging neemt RBVN neemt op uitnodiging plaats in de “steering committee” net als o.a. onze Duitse zusterorganisatie KAKS. Binnenkort volgt de kennismaking en zodra we ook meer weten over de planning dan melden we dat.

 

Nieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Sloothaak 61
3763 ZB Soest

bestuur@rbvn.nl