Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

Youp van 't Hek doneert € 34.445 voor RB onderzoek

Maandag 02 oktober 2017

Op 19 december 2016  speelde Youp van 't Hek zijn show 'Licht' in het uitverkochte Theater Griffioen in Amstelveen. De benefiet voorstelling leverde maar liefst € 34.445,- op en bij velen in de zaal ook nog de slappe lach :-).

Opbrengst voor 'late effecten onderzoek'

Hij was op dreef! Een wervelende show, scherp en vol humor. Zijn vraag of "er wel een dokter in de zaal was" was retorisch in een gezelschap dat door de VUmc Cancer Center Amsterdam bij elkaar was gebracht. De volledige opbrengst van de kaartverkoop is bestemd voor onderzoek naar de zogenoemde ‘late effecten’ van retinoblastoom. Dat is een zeldzame vorm van oogkanker bij kinderen.

In het VUmc is het expertisecentrum Retinoblastoom Centrum Nederland gevestigd onder leiding van prof. dr. Annette Moll en haar team van onderzoekers. Meestal wordt de ziekte al vóór de leeftijd van twee jaar vastgesteld. Dankzij betere diagnostiek en behandeling overleven de meeste kinderen de ziekte en de behandeling. Helaas kunnen ze dan na verloop van tijd geconfronteerd worden met zeer heftige ‘late effecten’ van deze ziekte en de behandeling zoals andere tumoren in hun lichaam. De bijdrage van de benefietvoorstelling helpt onderzoek hiernaar mogelijk te maken.

Retinoblastoom Vereniging Nederland (RBVN)

Het Retinoblastoomteam van VUmc en de patiëntenvereniging RBVN werken nauw samen. RBVN heeft als doel om het welzijn en de belangen van patiënten, hun ouders, verzorgers en overige betrokkenen te behartigen. We doen dit door onderling contact, informatieverstrekking, netwerken, fondsenwerving en ook door het steunen van onderzoek. Bent u of kent u een (voormalige) retinoblastoom patiënt, opa/oma, vriend(in) etc. of draagt u ons in algemene zin een warm hart toe? Word lid of doneer (al vanaf € 15,-). Meer info via: bestuur@rbvn.nl of Facebook-RBVN.

Nieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Sloothaak 61
3763 ZB Soest

bestuur@rbvn.nl