Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

Kinderstad Vumc sluit deuren

Vrijdag 30 juni 2023

Op donderdag 29 juni kregen wij het nieuws dat Kinderstad in het VUmc in Amsterdam per 1 juli 2023 haar deuren sluit. Zie onderstaand bericht. Dat is wel een beetje verdrietig, maar niet geheel onverwacht. Voor veel patientjes, broers, zussen, gezinnen, families was dit een 'escape' rondom behandelingen of controles. En het was alle laatste edities van onze Retinoblastoom-Familiedag in VUmc dé locatie voor het recreatieve programma. Dat zal wel even wennen worden .... Het betekent ook dat we voor de editie in 2024 op zoek zijn naar nieuwe, passende (en betaalbare!) suggesties. Ideeen? Meld ze ons svp.  

Ook via deze weg bedanken wij het bestuur en alle vrijwilligers van Kinderstad voor hun fantastische inzet in al die jaren!

Geacht bestuur, 

Door de concentratie van de afdeling Kindergeneeskunde op locatie AMC,  als gevolg van de fusie AMC en VUmc, komen er steeds minder kinderen en hun ouders in Kinderstad op bezoek. Daarom sluiten we helaas op 1 juli aanstaande de deuren van Kinderstad.

In het Emma Kinderziekenhuis zullen we ons onverminderd blijven inzetten om kinderen en hun ouders maximaal de gelegenheid te bieden om het ziek zijn te vergeten. Het gedachtengoed van Kinderstad wordt een centraal onderdeel van de plannen die het Emma voor de komende tien jaar gaat ontwikkelen op locatie AMC, zodat ook in de toekomst de kinderen weer de mogelijkheid krijgen om even te vergeten dat ze ziek zijn.

Na vijftien jaar een plek te hebben geboden waar kinderen even gewoon kind  konden zijn is dat wel een moment om even bij stil te staan.

Laat Kinderstad een inspiratie blijven om het met u/jullie prettige contact in de toekomst voort te zetten.

Wij willen dit moment samen met jullie beleven op vrijdag 6 oktober 2023 in Kinderstad. Reserveer deze datum alvast in jullie agenda. De uitnodiging hiervoor ontvangen jullie binnenkort. 

Hartelijke groet,

Bestuur en Stadhouders

Stichting VUmc Kinderstad 

______________________________________________________
AmsterdamUMC disclaimer : www.amsterdamumc.org/disclaimers

Foto'sNieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Sloothaak 61
3763 ZB Soest

bestuur@rbvn.nl