Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

Verslag congres oogheelkunde & Retinoblastoom

Woensdag 22 juni 2022

Verslag ISOO 2022, 17 t/m 21 juni in Leiden, Nederland

Edwin van Miltenburg, bestuurslid OOG in OOG – Werkgroep Retinoblastoom / RBVN

Van 17 tot en met 21 juni 2002 vond in Leiden het internationale congres van de oncologische oogheelkunde plaats. Tijdens het congres waren vanuit de hele wereld meer dan 400 medici, onderzoekers, patiëntenverenigingen, vertegenwoordigers van farmaceutische en medische bedrijven en bezoekers aanwezig. De kern van het congres was kennisuitwisseling over oogkanker in nagenoeg al haar verschijningsvormen. De Werkgroep Retinoblastoom was als gastspreker aanwezig op het congres, samen met andere Europese ‘parental groups’. We spraken tijdens de Europese Retinoblastoomsessie, die een terugkerende en speciale plek heeft op de ISOO en zogenaamde EURbG-meetings. Onze algemene conclusie is dat het congres ISOO Leiden 2022 bijdraagt aan steeds verdere verbetering van de internationale samenwerking en ook bijdraagt aan het verbeteren van de zorg voor alle patiënten met oogkanker, waaronder retinoblastoom.  

klik hier voor het VERSLAG

Foto'sNieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Sloothaak 61
3763 ZB Soest

bestuur@rbvn.nl