Met oog voor mensen

Met oog voor mensen

 

14 oktober is World Sight Day

Donderdag 14 oktober 2021

Het is World Sight Day!

Jaarlijks besteedt het Oogfonds extra aandacht aan het gezond houden van ogen, de impact van een oogaandoening en wat wetenschappelijk oogonderzoek voor jouw ogen kan betekenen. Het thema dit jaar is: Love your Eyes. Zien is niet vanzelfsprekend. Meer dan een miljoen mensen in Nederland ervaren dat iedere dag opnieuw. Het Oogfonds brengt een Magazine (Oogspecial) uit, klik HIER. Vraag 'm aan voor jezelf of voor een ander, een donatie wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. 

De Oogspecial: Lief voor je ogen

“Voor veel mensen is goed zicht een vanzelfsprekendheid. En hoewel er goed te leven valt met mijn oogaandoening, weet ik wel dat dát absoluut niet zo is”, vertelt rapper Diggy Dex in de Oogspecial. Door de erfelijke oogziekte retinoschisis ziet hij nog maar 30 procent. Lees het hele verhaal van Diggy Dex in het magazine dat het Oogfonds samen met de Oogvereniging en het weekblad Libelle heeft ontwikkeld. Laat uw gegevens achter en doe een vrijwillige bijdrage voor belangrijk oogonderzoek.

Nieuwsoverzicht

RBVN

Vereniging voor Retinoblastoompatiënten. Met oog voor mensen en met aandacht voor hun directe omgeving zoals (groot)ouders, verzorgers, broertjes, zusjes en scholen en welzijnsorganisaties.

Wat anderen zeggen

"Laat je leven niet laten leiden door retinoblastoom, maar maak het een onderdeel er van. Je kunt er meer dan 90 mee worden, maar onderweg zal je veel ervaren."
(Willem Kind, 91)

Contact

RBVN
Sloothaak 61
3763 ZB Soest

bestuur@rbvn.nl